Магазин

Услуги

Андре Токев Китчън има за цел да провокира отношение към храната. Аз и моят екип вярваме, че сме натрупали опит, с който можем да Ви предложим създаване на уникална кулинарна визия. Научете повече ТУК.

Андрей Стоилов

„Кулинарията е страст, не само за небцето, но и за душата. Веднъж ако се потопиш в необятните ѝ дебри – измъкване няма!“

„Кулинарията е страст, не само за небцето, но и за душата. Веднъж ако се потопиш в необятните ѝ дебри – измъкване няма!“ Това е мотото на готвача, с над 20 години опит в кухните на някои от най-големите 5-звездни хотели у нас, Андрей Стоилов. Той е бивш капитан и треньор на националния отбор по кулинарни състезания, а зад гърба си има над 15 титли.

Трудно е да се опишат цели 27 години професионален опит, който има шеф Стоилов. „До преди година, смело заявявах за себе си: „Не готвач а хотелиер“, тъй като през целия този период съм работил в престижни и големи хотелски брандове“, казва той. Ръководил е кухните на хотели като „Маринела“, „Хилтън“, „Амбасадор“ и "Метрополитън". Грижил се е за вкусните ястия на събития за над 2000 души и е изготвял менюта за 10 хил. хотелски гости.

За да тръгне по пътя към изисканите хотели и техните ресторанти, „вина“ имат родителите му. „От много ранна възраст ми даваха насока, че да бъда готвач е хубава професия! Израснах в годините с мисълта, че ще стана добър готвач и полека лека това започна да случва“, разказва шеф Стоилов. Смята, че уменията в кулинарията се наследяват, а неговите идват от майка му, в чиито тефтери до ден днешен рови за малки хитринки и интересни рецепти.

Специалност „Технолог на хлебни и сладкарски изделия“, диплома от камарата на занаятчиите в България за Майстор готвач и бакалавърска степен по „Маркетинг и управление на туризма“, това са всичките професионални квалификации, които вкарват Андрей в професията, а признанията не идват само от доволните клиенти.

Високи оценки получава и от международните съдии по кулинарни състезания. Носител е на множество отличия от цял свят. Най-ценните са два бронзови медала от кулинарните Олимпийски игри в Ерфурт през 2008 г. Отличаван е с бронз и злато в Екатерининбург. Не случайно 10 години е бил капитан на Българския национален кулинарен отбор.

Вече хотелите и състезанията са зад гърба на шеф Стоилов, но храната остава на първо място в живота му. Към настоящия момент е кулинарен директор на фабрика за храна Lekkerbek. Той е човекът, от когото зависи добрият вкус и качество на продукти, които освен, че улесняват процесите в хотелите и ресторантите, помагат приготвянето на вкусни ястия у дома.

„Смело мога да кажа, че моето настояще е и моето бъдеще. Да управлявам един толкова огромен и динамичен процес и да съм в помощ на всички да получат качествено приготвена храна на разумна цена е прекрасно! Но и същевременно си пожелавам да намирам време за моите хобита, стари коли, реставрация и притежание на сантиментални старинки“, казва още шеф Стоилов.