Магазин

Услуги

Андре Токев Китчън има за цел да провокира отношение към храната. Аз и моят екип вярваме, че сме натрупали опит, с който можем да Ви предложим създаване на уникална кулинарна визия. Научете повече ТУК.

Иван Дяков

„Винаги съм харесвал идеята да бъдеш барман. Животът ми се стече по такъв начин, че в един момент и аз застанах зад дървената плоскост”

„Винаги съм харесвал идеята да бъдеш барман. Животът ми се стече по такъв начин, че в един момент и аз застанах зад дървената плоскост. Усещането и магията на това да си барман ме грабна от самото начало и не ме е напуснала до ден днешен”.

Иван Дяков е сред най-младите, най-сръчните и най-креативните бармани в България. Той е на 27 години, но когато приготвя коктейли, изглежда така сякаш шейкърът е в ръцете му от поне два пъти по толкова. Може да звучи нескромно това, което казвам за него, но като за археолог приготвя невероятни напитки. Изненадващо избира археологията за свое висше образование и я завършва, но повече му допада да не е сред разкопите, а на „сцената“, както той сам нарича бара.

„Барът е сцена, а барманът е преди всичко артист. Ние сме диригентите на вечерта. Обичаме работата си и това ни личи с всеки жест и с всяко движение. Успяваме едновременно да слушаме хиляди истории и да караме хората да се усмихват без причина“, разказва за професията си Дяков.

За да се доразвива често ходи на семинари и обучения. Участвал е и в състезание за бармани, където се класира на второ място. В моя ресторант обаче той заема първото. Иван Дяков менажира изцяло баровата част в моите заведения, защото се е доказал с прецизността, с която работи.

За пътя си към барманството има забавна история, която е свързана със съвсем ранните му детски години. ”Пъпът ми е хвърлен в къщата на Гео Милев и майка ми е хранила големите надежди да стана писател. Баща ми обаче до ден днешен твърди, че в самия двор е имало и барче.Така че е напълно нормално, че години по-късно се занимавам професионално с барманство. Човек не може да върви срещу съдбата си, нали така?“, разказва Дяков.