Магазин

Услуги

Андре Токев Китчън има за цел да провокира отношение към храната. Аз и моят екип вярваме, че сме натрупали опит, с който можем да Ви предложим създаване на уникална кулинарна визия. Научете повече ТУК.

КУХНЯТА
Моят храм, място за откривателства и вдъхновение

Добре дошли в моята кухня!
Тук аз намирам истории, пазя завещаното ни, пътешествам,опознавам и експериментирам.
Любопитството ми към кулинарията се зароди още от дете. Израснах между две държави - България и Германия и съответно между две кухни. Двете ми баби готвеха своите ястия, а аз все се опитвах да надзърна какво цвърчи в тиганите и ври в тенджерите им. Понеже не достигах до котлоните се опитвах само по ароматите да отгатна. Дали беше вкусната бобена яхния? Това май са неповторимите вурстчета? После готвех на сестра ми, но простички неща. Тя се превърна в първия ми клиент.
Страстта ми към кулинарията обаче истински се разпали в Алжир. Временно се преместихме цялото семейство. Там учех 4 г. във френски лицей и за първи път се сблъсках с вкусовете и традициите на Франция. Алжирската кухня е не по-малко интересна. Тя е уникална комбинация между френското и Ориента.
Исках да стана готвач. Затова, че зная 5 езика, всички ми казваха да се занимавам с друго, но страстта ми беше в кухнята. Бях сигурен, че това е моят път, особено като разбрах, че коренът на фамилията ми „ток“ означава „шапката на готвача“ от френски - La toque du chef.
Щом навлязох в този необятен свят на кулинарията, постепенно работата ме отведе в големи хотелски вериги и ресторанти в Германия, Австрия, Франция и България, някои от тях със звезди „Мишлен“. Там се научих на детайла и разбрах, че за кухнята са нужни дисциплина и ценни умения в ръководенето на голям отбор професионалисти. Успях да сбъдна и детската си мечта - да съм главен готвач на ресторант във Франция.
Имах големия шанс да работя рамо до рамо с шеф-готвача, от когото цял живот се вдъхновявам – Пиер Гарние. Благодарение на общата ни работа с него получихме звезда „Мишлен“. 
Колкото повече пътувах, толкова повече научавах за тясната връзка между храната и историята. Традициите в приготвянето на хубавата храна се предават от стотици, дори хиляди години. Започнах да изследвам и да пренасям историята в рецептите си, а България за мен се оказа съкровищница. С богатата си история и кулинарно наследство, тя зае голяма част от моя храм – кухнята.
Сега искам да ви поканя в едно общо пътешествие и кулинарно преоткриване на света и родината ни. Тук ще засилваме апетита си. С този сайт ще ви разказвам за мястото на храната в историята, ще припомням за позабравените ни кулинарни корени и ще експериментираме.

Заповядайте в най-свещеното място за всеки готвач – моята кухня!