Магазин

Услуги

Андре Токев Китчън има за цел да провокира отношение към храната. Аз и моят екип вярваме, че сме натрупали опит, с който можем да Ви предложим създаване на уникална кулинарна визия. Научете повече ТУК.

Сали Али

„Храната е изкуство... но не само. Трябва всяка хапка да е изпълнена с букет от вкусове, аромати и най-вече спомени в минало или в бъдеще.“

„Храната е изкуство... но не само. Трябва всяка хапка да е изпълнена с букет от вкусове, аромати и най-вече спомени в минало или в бъдеще.“

Сали Али е един от най-младите и най-талантливи майстор-готвачи в България. Едва на 27 години Сали е част от олимпийския кулинарен отбор на България. В последните две години се нарежда на челните места в престижни състезания като „Готвач на България“. Най-големите му специалитети са от традиционната българска кухня, но преобърнати и поднесени пред клиентите до неузнаваемост. Дисциплината, организираността и креативността му в кухнята го правят един от най-доверените ми хора. Когато отсъствам от България или пътувам из страната, поверявам ръководството на ресторанта в негови ръце и винаги съм сигурен, че всичко ще бъде безупречно, така както го искам.

Сали е родом от Русе, но пристига в столицата, за да развива уменията си в елитарната кулинария. Пътят му към професионалната кухня започва още, когато е съвсем малък. Всеки ден след училище бърза да се прибере, за да гледа известно тв предаване с идола за много готвачи Гордън Рамзи. Така се разпалва от видяното по телевизора, че още тогава си обещава някой ден да създава специалитети. Това обещание прави и пред родителите си, но забравя за него, докато самите те не му напомнят.

„Всеки ден бързах да се прибера да гледам предаването. Една сутрин споделих на родителите си, че искам да стана готвач като човека от предаването. Това беше началото, докато не дойде време да направя крачка към развитието си. Бях забравил за тази моя мечта. Тогава най-близките ми хора ми напомниха какво си бях обещал и ме подтикнаха към днешната ми страст”, разказва Сали Али.

Все още аз съм учителят на Сали, но съм сигурен, че като всеки добър ученик и той може да надмине учителя си.