Магазин

Услуги

Андре Токев Китчън има за цел да провокира отношение към храната. Аз и моят екип вярваме, че сме натрупали опит, с който можем да Ви предложим създаване на уникална кулинарна визия. Научете повече ТУК.

Христо Мирчев

"Храната не е само начин на живот, тя е нещото което те кара да чувстваш различни емоции когато я опитваш. Харесвам простата храна, две-три неща в чинията, изпипани до перфектност. Те са предостатъчни."

"Аз харесвам храната да си е с натуралните и естествени вкусове, а не скрита с подправки в затрупана чиния." Това смята за храната младият 25-годишен готвач Христо Мирчев.

Той е завършил кулинарни изкуства в САЩ, но тази специалност го грабва, още когато е в десети клас. Тогава записва готварски курс, който разпалва интереса му да експериментира с храната и да доставя усмивки на останалите чрез специалитетите си. Голяма подкрепа намира и от семейството си, което го насърчава да продължи развитието си в колеж в Америка.

След като завършва отвъд океана, Христо започва работа в Дания, в ресторант с една звезда Мишлен. "Там абсолютно всичко бе с продукти от близките ферми и от самата градина на замъка, в който е разположен ресторантът", разказва младият шеф. Работи там в продължение на половин година, а скандинавската храна му става любима. "Фен съм на скандинавската кухня, там се хранят със сезонни плодове и зеленчуци.  Всеки продукт си запазва натуралния вкус и ястията са направени с много техника, но изглеждат симплистично", казва Мирчев. След Дания решава да се върне обратно в България. Тук идва и моментът, в който се запознах с Христо, като той дойде да работи в моя ресторант. Бе в кухнята ми 8 месеца и мога да кажа, че е един от най-внимателните към детайла майстори-готвачи. Стреми се към автентичния вкус, който идва от пресните местни продукти.

"Радвам се, че и в България хората вече се пречупват и започват да пробват нови неща. Манталитетът на българите по заведенията се променя малко по малко", смята Христо Мирчев и мечтае някой ден да отвори собствен ресторант, в който да работи само с продукти от региона, както правят в Скандинавието.